Hemsida

Skapa dig en hemsida.

Vad är syftet med en hemsida?

Synlighet och tillgänglighet

Ni vet ju redan, internet är där ni bör synas. Men idag blir det allt svårare att ta sig genom bruset. MEN, en hemsida bör fungera som den där trygga platsen för kunden där de kan hämta information och få en inblick i er verksamhet. Det tar inte bort att finnas på sociala medier bland bruset. Vi tror på att sociala medier ska kanalisera till hemsidan och på så vis få upp intresset för ert företag. Sociala medier är mer som att läsa ingressen till en tidningsartikel och hemsidan är sen som att fortsätta läsa och förkovra sig i ämnet. Plus att hemsidan kan få bort mycket annat administrativt om du använder den på rätt sätt.

Varumärkesbyggande

Din hemsida är som sagt den trygga platsen där du fritt kan prata om ditt varumärke och på så sätt stärka ditt varumärke. Ta till vara på den platsen och gör det bästa utav den.

Trovärdighet

Har ni någon gång varit inne på en lite “skum” hemsida som säljer något du har tänkt köpa. Men just för att den verkar lite “skum” avstår du. Den verkar inte säker och den verkar inte trovärdig – företaget kanske lurar mig.

Det är just därför din hemsida bör ge ett professionellt och trovärdigt intryck. Du vill att dina kunder pratar gott om dig och du vill ha en grafisk identitet som förmedlar professionalitet. Det kommer löna sig i längden att ha en uppdaterad hemsida som ser snygg ut och som är funktionell. Så investera i hur ditt varumärke inklusive hemsida ser ut utåt.

Kundinteraktion och relationer

Låt hemsidan inkludera interaktiva element som kontaktformulär, kommentarsfält, chattfunktioner eller sociala medieintegrationer. Genom att möjliggöra kommunikation och dialog med besökarna kan du bygga relationer och engagera dem på djupare nivå, även på din hemsida.

En hemsida bör också fungera lite som en informationsbank för din kund. Du vill inte behöva höra av dig till ett företag för att höra dig för om hur öppettiderna ser ut, om det är fri retur på varorna du har köpt eller för att se om en vara finns i lager. Risken är att du tappar kunden och att den går någon annanstans om den inte får rätt information. Ligg alltid steget före kunden och se till att den har svar på alla de vanligaste frågorna. Då kanske du får tid till annat också.

Hur hjälper vi dig med detta?

Kravspecifikation

Vi vill att du inventerar de behov du har av din hemsida. Vad ska finnas med? Vi vill också veta om du har en hemsida idag och vad som inte fungerar i dagsläget.

Vi har satt ihop ett formulär med olika frågor som du kan svara på för att förenkla processen. På så sätt är det enklare för oss att sätta ihop en offert.

Grafisk profil

Har ditt företag en uppdaterad grafisk profil? Om inte, det kan vi också hjälpa dig med. Vi vill gärna se hur din grafiska profil ser ut och om den är anpassad till WCAG-kraven?

Kod och CMS-system?

Vi samarbetar med utvecklare så att vi kan bygga mer komplexa hemsidor. En utvecklare bygger koden och de moduler som du vill ska finnas på hemsidan. De för sedan in detta i ett CMS-system såsom Wordpress. Vi samarbetar med Wordpress-ninjas!

Vill du ha en mindre och inte lika komplex hemsida hjälper vi dig också såklart. Nedan listar vi olika CMS-system som vi har jobbat i tillsammans med för- och nackdelar.

Wordpress

Elementor

Squarespace

Shopify

Vad är ett CMS-system?

It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something more. Or maybe you have a creative project to share with the world. Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

Vad är WCAG? Kolla igenom texten

WCAG står för "Web Content Accessibility Guidelines", vilket är en uppsättning riktlinjer och standarder som utvecklades av World Wide Web Consortium (W3C). Syftet med WCAG är att ge vägledning för att skapa tillgängliga webbplatser och digitalt innehåll som är användbara för alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar.

WCAG riktlinjer tar hänsyn till olika funktionsnedsättningar, såsom synnedsättning, hörselnedsättning, motoriska nedsättningar och kognitiva funktionsnedsättningar. De beskriver olika aspekter av webbplatsdesign och innehåll som bör beaktas för att säkerställa tillgänglighet, till exempel:

  1. Perceivable (Upptäckbart): Innehållet på webbplatsen ska vara lätt att upptäcka och förstå för alla användare, oavsett om de använder skärmläsare, har nedsatt syn eller andra perceptuella utmaningar.

  2. Operable (Hanterbart): Webbplatsen bör vara användbar och hanterbar för alla användare, inklusive de med motoriska eller rörelserelaterade funktionsnedsättningar. Det innebär att det bör finnas möjligheter att navigera med tangentbordet, undvika blinkande innehåll som kan utlösa anfall och ge tillräckligt med tid för att använda interaktiva element.

  3. Understandable (Förståeligt): Innehållet på webbplatsen bör vara klart och tydligt förståeligt, även för användare med kognitiva funktionsnedsättningar. Det innebär att det bör finnas en logisk struktur, tydlig instruktion och förklaring av komplexa begrepp.

  4. Robust (Robust): Webbplatsen bör vara robust och kompatibel med olika tekniska lösningar och plattformar, så att användare kan få tillgång till innehållet oavsett vilka hjälpmedel eller webbläsare de använder.

Genom att följa WCAG-riktlinjer kan webbplatser och digitalt innehåll bli tillgängliga för en bredare publik och ge en bättre användarupplevelse för alla användare. Det hjälper till att främja inkludering och jämlikhet online. Det finns olika nivåer av WCAG-konformitet, som mäts genom A, AA och AAA-nivåer, där AA-nivån anses vara det allmänt accepterade målet för tillgänglighet.

En hemsida ärTake a minute to write an introduction that is short, sweet, and to the point.